By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Бъдещите модели Apple Watch ще имат Solid State бутони с хаптична обратна вързка

Бъдещите версии на Apple Watch ще имат твърди бутони, които няма да кликват физически, а вместо това ще използват Taptic Engine за хаптична обратна връзка с потребителя, подобно на хоум бутона на iPhone 7, съобщава Fast Company.

Apple ще продължи да използва конфигурацията с два бутона – Digital Crown и Side button, но нито един няма да е традиционния физически бутон. Вместо да реагират с движение назад и напред, новите бутони леко ще вибрират под пръста, а коронката ще продължи да се върти, за да придвижва съдържанието на екрана. Това, което Fast Company описва всъщност е същия Solid State бутон , който беше представен за пръв път с iPhone 7, а компанията вече използва подобен метод и в своите MacBook и MacBook Pro тракпади, които също нямат физически бутони.

Този вид бутони, ще подобрят водоустойчивостта и ще заемат по-малко място, оставяйки повече пространство за по-голяма батерия, или други компоненти. Източникът на Fast Company твърди, че компанията работи върху използването им като сензори за събиране на данни, свързани със здравето, като сърдечен ритъм, или други измервания, които изискват контакт с кожата на потребителя.

Според него, промяната може да се случи още тази година, или най-късно следващата, а любопитното е, че Apple работи и върху модел, който въобще янма бутони, а страничните му лайсни ще реагират на жестове и докосване.
Source: BGiPhone