By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Лицевото разпознавана на iPhone 8 ще отключва телефона ви когато е поставен хоризонтално

Новият iPhone 8, ще може да се отключва, чрез лицево разпознаване, дори когато е поставен хоризонтално на бюрото ви, сочи нов доклад. Информацията отново е част от находките на разработчиците, които се заеха да изследват изтеклия тестови фирмуер на HomePod преди малко повече от седмица. В него технологията за лицево разпозванане е обозначена с кодовото име „Pearl“ и за нея има наистина любопитни подробности, които изглежда потвърждават по-стар доклад на Bloomberg, който твърдеше, че скоростта и точността на сензора са основните предимства на функцията.

Според данните той може да сканира лицето и да отключи телефона в рамките на няколко стотин милисекунди и е проектиран да работи, дори и ако устройството е поставено хоризонтално на масата, без да се налага потребителят да доближава лицето си до него.

Ако всичко това е вярно, то лицевото разпознаване би било наистина добра алтернатива на сензора за пръстови отпечатъци, а използването му би било толкова бързо, както и това на Touch ID.

Всъщност Apple работи по технологията за лицево разпознаване от доста време. Още през 2015 година, компанията получи патент, за отключване с лице, а по-рано тази година слуховете за замяната на Touch ID с 3D лицево сканиране започнаха да се промъкват бавно, но упорито. Твърди се, че технологията е по-лесна и по-сигурна от тази за използване на пръстови отпечатъци, използвана понастоящем и за плащанията с Apple Pay, тъй като разчита на много повече точки при самото сканиране, а някои източници споменават, че компанията вече я тества в своите прототипи.
Source: BGiPhone