By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Лоялността на феновете на Android е по-голяма от тази към iOS

Феновете на Android в САЩ са по-лоялни към бранда спрямо iOS показват резултати от проучване на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), цитирано от TechCrunch.

Данните сочат, че от 2016 г. насам лоялността на потребителие на Android бавно, но стабилно се увеличава, докато при iOS има известни колебания. Така в момента що се отнася до американските потребители, процентите съответно са 91 за Android и 86 за iOS. Под лоялност проучването разглежда процента потребители, които са останали на същата платформа след като са сменили телефона си с нов, а според CISP високият процент лоялност към платформите не е изненада. На практика има само две влиятелни мобилни операционни системи и потребителите инвестират време в това да разучат и свикнат с някоя от тях. След това им е трудно да я сменят и по-скоро не са склонни да го направят.

Интересното в тези данни е, че Android има по-голям процент лоялност спрямо iOS от 2014 г. насам. iOS от своя страна е имала известно повишение до юни 2017 г., когато е достигнала 88%. След това процентът започва да намалява, а новите модели на iPhone го увеличават до 86% към декември 2017 г.

Според CIRP и Google и Apple залагат все повече на разработката на услуги, от които да могат да печелят, като по този начин не само ще задържат потребителите на своите платформи, но и ще могат да имат директна полза от тях.
Source: BGiPhone