By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Нова концепция показва 6.1 инчовия iPhone в целия му блясък

Вече има множество слухове и изтичания и като че ли няма съмнение, че Apple планира да пусне на пазара 6.1 инчов модел iPhone с LCD екран тази есен. Нова концепция, базирана на тези слухове, показва устройството в целия му блясък, а нейн автор е Джонас Данерт:

Най-забележителната разлика между него и другите два модела разбира се е LCD екрана, който не е така добре видим на ярка светлина, колкото OLED панелите. Всъщност OLED има и друго предимсво, което може би не осъзнавате и това е, че се сгъва отдолу. Всеки панел трябва да се свърже с контролера, поради което повечето телефони имат по-голяма рамка в долната си част. Apple сгъна екрана на iPhone X така че контролерът може да бъде отдолу и това несъмнено се отрази на дизайна му.

Това обаче не е възможно при LCD панелите, така че 6.1 инчовият iPhone има тази т.нар. „брадичка“, а не тънка рамка и това се вижда ясно в концептуалните изображения на Данерт.

Премиерата на устройствата е достътчно близо, за да предположим, че азиатската верига за доставки вече има подробните спецификации, а макетът е създаден по тях и показва, че LCD версията ще има по-широк екран от останалите модели, което ще прикрие тази брадичка.

Другата основна разлика на по-евтиния модел с останалите два е, че не се очаква той да има двойна камера. Според Данерт, той ще се нарича iPhone 9. Apple премахна хоум бутона в iPhone X, а според слуховете, това ще се случи и с трите модела тази година, които ще използват Face ID, вместо Touch ID. Всъщност използването на LCD панел е начин да се намалят производствените разходи, а от там и крайната цена на устройството, а според уважавания анализатор Минг-Чи Куо, 6.1 инчовият модел ще струва между 600 и 700 долара, като така ще предложи по-евтин вариант за ъпгрейд на потребителите. Все пак всичко това са само слухове и концепции, така че остава да визим какво всъщност ни е приготвила Apple тази есен.
Source: BGiPhone