By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Ново проучване сочи, че iPhone 8 и iPhone X се зареждат по-бавно от Android флагманите

iPhone 8 и iPhone X са първите модели на Apple, които официално поддържат бързо зареждане с USB-C. Ново проучване на Tom’s Guide обаче показва, че в това отношение те изостават от Android флагманите.

Тестовете са извършени със съответните аксесоари и OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 и Galaxy Note 8, като устройствата са тествани,чрез зареждане в продължение на 30 минути. Както можете да видите в графиката, OnePlus 5T води в класацията, достигайки 59%, на второ място е LG V30 с 53%, следван от трите нови модела на Apple, като iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus постигат съответно 50, 49 и 47 % за период от половин час. В едночасовия тест, резултатите са подобни, като отново води OnePlus 5T с 93%, V30 с 86%, и трите модела iPhone съответно с 81, 80 и 79%. За сравнение, при зареждане с USB аксесоарите, включени в комплекта, iPhone 8 достига 30% за 30 минтути и 58% за час, по-големият му събрат дава резултат от 26 и 55% за същите периоди от време, а iPhone X се оказва значително по-бавен със 17 и 37%.

Всичко това доказва, че новите модели iPhone са значително по-бавни при бързото зареждане, въпреки че трябва да похарчите допълнителни средства, за да се възползвате от опцията, с която уж се конкурират със своите Android съперници.
Source: BGiPhone