By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

По какво ще се различава трите нови модела iPhone тази година?

Остава около месец до премиерата на новото поколение iPhone и спекулациите около него се увеличават, а слуховете и изтеклите видеа и снимки буквално ни заливат всеки ден. Основната теория е, че Apple ще представи два актуализирани модела, наследници на текущиге iPhone 7/7 Plus и един основно обновен, който ще се позиционира в най-високия ценови клас.

Сега може би е и моментът, в който трябва да обобщим най-важните неща, свързани с трите устройства, които научихме от различните източници.

Вълнуващит дизайн на т.нар. iPhone 8, определено е в центъра на торнадото от спекулации, наред с евентуалното премахване на хоум бутона и вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под големия OLED екран, или замяната му с опцията за лицево разпознаване, която ще се поддържа от модерната 3D сензорна система на камерата. Все пак, въреки че останаха някак си в сянка, останалите два модела също ще претърпят известни промени, получавайки стъклен заден панел, който ще подпомогне въвеждането на дългоочакваната функция за безжично зарежадне, но ще си останат с добре познатия ни LCD екран и наложеният напоследък от компанията форм фактор. За сметка на това, десетият юбилеен модел, който всички наричат iPhone 8, ще претърпи радикални промени, получавайки голям OLED дисплей от край до край, двойна задна камера, разположена вертикално и множество нови функции, свързани с лицевото разпознаване и добавената реалност. Най-спорният момент при него се очертава наличието, или липсата на сензор за пръстови отпечатъци, който се оказа основната спънка по пътя на проектирането и производството му, поради някои техинчески затруднения при вграждането му под екрана. Тук мненията се разделят, като част от източниицте смятат, че компанията може да го замести изцяло с технологията за лицево разпознаване, а останалата част залагат на варианти като преместавнето му в бутона за вкючване, или на задния панел на телефона. Кой от тези варианти ще избере Apple няма как да знаем, докато не дойде денят, в който Тим Кук ще се изправи на сцената и ще обяви iPhone 8 пред милионите фенове по света, очакващи го със затаен дъх. Другата основна разлика със съпровождащите го два модела е цената, която според анализаторите ще надскочи психологическата граница от 1000 долара и това звучи някак си нормално, в съзвучие с тенденциите на пазара.

Каквото и да си говорим обаче, едно е ясно – Apple отново ще намери начин да наложи своит модел iPhone, превръщайки ги в най-желаните смартфони на пазара, а дори и критиците им, ще се съгласят, че финансовите й резултати са достатъчно доказателство, че се е справила наистина добре с всички предизвикателство. Що се отнася до феновете, те отново ще чакат с нетърпение появата на iPhone по магазините, стискайки палци прогнозите за голямо закъснение да се окажат неверни.
Source: BGiPhone