By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Проучване сочи, че тийнейджърите искат iPhone, а възрастните – Galaxy S8

Ebates, популярна компания за уеб сайтове, базирана в Сан Франциско, проведе проучване, за да определи кои са най-желаните подаръци през този празничен сезон. Един от интересните аспекти на резултатите от това проучване е, че тийнейджърите искат iPhone, а възрастните предпочитат Galaxy S8. Според анкетата, 35% от тийнейджърите искат iPhone X или iPhone 8, в сравнение с 20% от възрастните, а 38% от по-възрастните потребители са си пожелали за Коледа Galaxy S8.

Изследването е проведено от Propeller Insights от името на Ebates, а в него са участвали 1034 възрастни и 507 тийнейджъри.

Както знаете, скоро Samsung пусна нова реклама, наречена „Grow up with an upgrade to Galaxy“, в която се шегува с Apple, обяснявайки как гигантът постоянно използва в своите смартфони, характеристики на Galaxy. Ако разгледаме рекламния слоган в светлината на резултатите от анкетата обаче, то корейците много точно са определили възрастовата граница на потребителите на Galaxy – по-възрастните.

Един от най- желаните подаръци тази година са слушалките Beats wireless earbuds, които са определени за номер едно от 44% от тийнейджърите, а 28% от родителите им планират да ги закупят за празниците. Сред останалите желания 47% от момчетата искат дрон, а 52% от момичетата са си поръчали на Дядо Коледа фотоапарат Polaroid.

Останалите резултати от проучването включват продукти извън потребителската електроника, като подаръчни карти, облекло и аксесоари.
Source: BGiPhone