By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Семейство обвинява iPhone за пожар в дома си и иска обезщетение от Apple

Канадска двойка твърди, че iPhone е причината за пожара, унищожил дома й, като търси от Apple обезщетение в размер на 600 000 долара. Иън и Кати Финли от Ленгли, британска Колумбия посочват, че пожарът, разразил се на 16 октомври 2016 е предизвикан от iPhone 6 на 3 месеца, който е бил зареждан върху кожено кресло в стаята. След огледа на мястото са открити овъглени останки от телефона и кабела и разследващите вярват, че той може да генерира достатъчно топлина, за да запали стола.

Семейство Финли, които имат ферма и детски лагер посочват, че застраховката, която им е изплатена след пожара няма да покрие разходите за възстановяване и вече са завели дело срещу Apple, което обаче все още е без резултат. Затова сега семейството се обръща към обществеността, чрез социалните медии, с цел да притисне технологичния гигант и да получи обезщетение. Повече от 2000 души вече са се подписали под петицията, а Финли използват Facebook, за да споделят разговорите си със служители на Apple.

Всъщност има случаи, когато литиево-йонната батерия на iPhone се е загрявала до точката на горене, но официалната причина за пожара, унищожил дома на Финли не е определена, въпреки твърденията на Кати, че в дните преди него телефонът й е бил някак си бавен. Apple от своя страна съобщи за CBC News, че разглежда случая, но отказа коментар. Гигантът е в спор със застрахователите на семейството, които са наели друга компания да провери телефона и кабела, докато Apple твърди, че не може да вземе решение, докато не провери устройството. Искът е в размер на 600 000 долара, заради загубите от преустановения бизнес на семейството.
Source: BGiPhone