By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple е продала повече часовници, отколкото Rolex, Swatch и останалите швейцарски производители взети заедно

Нов доклад предполага, че Apple е продала повече часовници от цялата швейцарска часовникарска промишленост през последното тримесечие. Прогнозите сочат, че компанията е реализирала около 8 милиона Apple Watch по време на празничното тримесечие и това показва ускоряващият се ръст на продажбите на смарт устройството.

Възоснова на последните статистически данни на Canalys, това количество е повече от продадените от всички швейцарски производители общо за периода часомници.

Гигантът произвежда часовници от четири години, докато Швейцария го прави от векове, но Apple не разкрива официално данните за своите продажби, което прави сравнението трудно. Вместо това компанията поставя Apple Watch в категория „други продукти“, което кара хората да си мислят, че продажбите им са недостатъчни. За известно време, особено през 2016 година, изглеждаше, че ръстът на продажбите е спрял, но възоснова на данните, предоставени от служители на компанията за приходи, по-рано този месец, анализаторите могат да изчислят оценката им по единици. „Ръстът на приходите от продажби за четвъртото тримесечие е с 50 % във всеки сегмент“, обяви самия Тим Кук на 1 февруари, а сравнението със швейцарската часовникарска промишленост е свидетелство за мащаба на Apple, тъй като някои от часовниците на известните марки се продават в същия ценови диапазон, като тези на компанията.
Source: BGiPhone