By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple закупи Texture

Офертите на Apple за популяризиране на дигитални списания не винаги са плодотворни, но тепърва предстои да получат още един тласък. Компанията закупи Texture, абонаментната програма за списания в стил Nеtflix, която дава достъп до множество публикации срещу месечна такса. Apple не конкретизира плановете си за екипа на Texture, но обяви, че сделката отразява ангажимента й към „качествената журналистика от доверени източници“, а изкупяването ще й предостави „впечатляващ каталог“ от списания и връзки с големите издатели, което е също толкова важно, колкото и самата услуга.

Условията по сделката не бяха публикувани, но според Recode инвеститорите, вложили 50 милиона долара в Next Issue Media, ще си върнат парите, а издателите също ще бъдат доволни.

Що се отнася до самото приложение, софтуерът към момента е достъпен за различни платформи, включително Android и Windows 10. Компанията не винаги прекратява приложенията, които е закупила веднага, но е известно, че намалява мащаба им и в крайна сметка спира услугите, тъй като ги интегрира в собствените си операционни системи.
Source: BGiPhone