By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple може скоро да пусне по-достъпна версия на умната колонка HomePod

Apple се готви за анонса на по-малък и по-евтин HomePod през 2020 г. и разпродава останалите от оригиналните смартколонки.

Сега някои големи американски търговци на дребно, като Best Buy и Amazon, продават HomePod за 199,99 долара. Журналистът на Bloomberg Марк Гурман отбелязва, че служителите на Apple вече могат да закупят до 10 HomePods с 50% отстъпка. Преди това те биха могли да се възползват от отстъпката, когато купуват не повече от две колони на служител.

Освен това, запасите на HomePods в американския онлайн магазин Apple бяха разпродадени миналата седмица и в продължение на няколко дни колоната не можеше да бъде закупена в Apple Store.

През времето, когато HomePod присъстваше на пазара, Apple направи колоната по-полезна, като добави функции като поддръжка за Handoff, многопотребителско разпознаване на глас, виртуален съраунд звук и много други. Работата на Сири обаче все още е често критикувана. По-рано беше съобщено, че излизането на новия модел HomePod може да съвпада с подобряването на функционалността на гласовия асистент, което трябва да се случи в края на годината.

Въпреки че HomePod е позициониран като аудио устройство от висок клас, той има няколко евтини конкуренти, като Amazon Echo и Google Home, които също се гордеят с вграден гласов асистент, въпреки че струват няколко пъти по-малко. Новият модел на високоговорителите на Apple обаче може да получи много по-атрактивна цена, тъй като според наличните данни той ще получи само два високочестотни високоговорители вместо седем.

Източник: MacRumors

Source: BGiPhone – Apple може скоро да пусне по-достъпна версия на умната колонка HomePod