By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple патентова Apple Pencil с интегрирана камера и скенер за пръстови отпечатъци

Apple регистрира в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) стилус с интегрирана камера, функции за наблюдение на здравето и скенер за пръстови отпечатъци.

В описанието на заявката за патент се посочва, че стилусът е оборудван с вградена камера и сензорна зона с поддръжка на жестове. Освен това, новото поколение Apple Pencil, описано в патента, също ще може да прави разлика между потребителите, които използват стилуса.

Също така новото устройство за въвеждане ще може да проследява сърдечната честота, дихателната честота, кръвното налягане, температурата на кожата и други показатели за здравето на потребителя.

Камерата, вградена в Apple Pencil, ще може да определя физическите характеристики на повърхността и визуално да ги възпроизвежда на екрана на iPad.

Друг патент описва тактилна функция за обратна връзка, която възпроизвежда усещането за рисуване върху хартия, както и вграден скенер за пръстови отпечатъци за отключване на iPad и извършване на плащания.

Все още не е известно коя от тези функции ще получи комерсиалната версия на стилуса. Най-вероятно всички описани технологии ще останат на хартия.

Източник: Pocket Lint
Source: BGiPhone