By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple принудена да изключи Walkie Talkie заради уязвимост

Apple открила уязвимост в Walkie Talkie на смарт часовниците, която позволява да се прослушват другие iPhone без знанието на собствениците им, съобщава Techcrunch. Компанията за сега не може обясни как действа уязвимостта.

Приложението е изключено до изясняване на причината и отстрането на грешките. Walkie Talkie остава инсталирано на устройствата, но няма да работи. Apple ще го пусне, когато излезе обновление с поправка.

Компанията разбрала за грешката от отчет на службата по уязвимости и твърди, че никой не е успял да се възползва от това. Apple се извинява за грешката и неудобствата, свързани с невъзможността от исползването на приложението.

Приложението на Apple Watch Walkie Talkie позволява на двама потребители да комуникират чрез модифицираната функция FaceTime Audio на принципа “clamp and talk”, както на уоки-токи.

По рано тази година потребителите откриха грешка в разговорите в FaceTime групата, които им позволява да слушат събеседници, преди да приемат повикването. Тази грешка е отстранена.

Източник: macdigger.ru

.
Source: BGiPhone