By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple работи по отстраняването на досадния бъг с Reachability на iOS 11

iOS 11 безспорно е голяма крачка напред за операционната система на Apple, но като всички останали и тя не се размина без бъгове и грешки, които за щастие компанията ще поправи в следавщите й ъпдейти.

Един от най-досадните проблеми е това, че новият Cover Screen с нотификациите, не е достъпен от средната част на екрана, като по този начин се премахва една от най-полезните функции, които потребителите могат да използват в Reachability mode. Cover Screen е достъпен, като плъзнете надолу горната част на екрана, извеждайки списък с всичик известия, но функцията Reachability преместваше именно тази горна част, за да позволи използването на телефоните с по-голям дисплей с една ръка. Ако тя работи правилно, жестът от средната част на екрана, би трябвало да изведе именно това меню. Вместо това обаче, сега потребителите трябва да плъзгат пръст от горната част на дисплея, което означава, че няма начин да получат достъп с една ръка при моделите Plus. Според Крейг Федериги, старши вицепрезидент на компанията, Apple работи по отстраняване на бъга, въпреки че не се знае в кой точно следващ ъпдейт ще стане това, тъй проблемът като все още е наличен в последната бета версия на iOS 11.1.

Повечето актуализации на iOS идват с дребни бъгове, които се нуждаят от паправки и iOS 11 не прави изключение. Компанията пусна два поредни, бързи ъпдейта през последните седмици, като оправи проблема със статичния шум в слушалката на iPhone 8, сега може би на ред е iOS 11.1, която освен поправките, ще донесе и някой все още не активирани функции, като Apple Pay Cash например и завръщането на 3D Touch жеста за отваряне на мултитаскинга.
Source: BGiPhone