By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Apple ще произвежда iPhone 6s в Индия

Нов доклад твърди, че освен iPhone SE, който в момента се поризвежда в Индия, Apple ще сглобява там и своя iPhone 6s. Макар, че информацията се основава на няколко непотвърдени източника, има две причини за подобен ход. Най-очевидната е популярността на модела след тези, които искат сравнително нов телефон на приемлива цена, а втората е решението на индийското правителство да увеличи данъка върху вноса на мобилни телефони от 10% на 15%, което дава допълнителна мотивация на Apple да разшири местното производство с поне още един модел iPhone. Това увеличение на данъка всъщност засяга компанията по-силно, от колкото конкурентите й, които сглобяват локално почти всичките си телефони, продавани в страната, докато гигантът беше принуден да увеличи цената на устройствата си, за да запази високите маржове.

Според източниците, Apple ще сглобява своите модели iPhone в Индия чрез Wistron скоро, тъй като търси намаление на разходите и разнообразяване на производствената база извън Китай. Производството на iPhone SE беше пилотен проект за тестване на възможностите и е логично гамата да бъде разширена, а Wistron е само на няколко седмици от финализиране на сделката за земя в Бангалор, на която ще построи ново съоръжение, поне част от което ще е посветено на iPhone.

Напоследък прозажбите на продукти на Apple в Индия се забавят, отчасти заради голямата конкуренция, а от части и заради нарастването на цените им.
Source: BGiPhone