By Aveliky / BGiPhone / / 0 Comments

Consumer Reports класира iPhone X след iPhone 8

Consumer Reports сподели окончателните резултати от тестовете си за iPhone X, като въпреки че даде препоръка за новия флагман на Apple, го класира след останалите два тазгодишни модела с списъка си.

Всъщност iPhone X е едва на десета позиция в списъка с препоръки на сайта, поради лошото си представяне на теста за издръжливост. За сметка на това iPhone 8 и iPhone 8 Plus са издържали по-успешно тестовете, симулиращи изпускане в реалния живот от около метър височина, независимо от факта, че и трите модела са със стъклен корпус.

След 50-100 падания, един от използваните за тестовете iPhone X вече има повреди по корпуса, а останалите два – по екрана, докато iPhone 8 и iPhone 8 Plus се отъвали само с драскотини. От друга страна десетият юбилеен модел се е справил добре на теста за надраскване и водоустойчивост.

Consumer Reports изрази и своите опасения относно живота на батерията на iPhone X, който не е така дълъг както при Galaxy S8 – 19.5 часа, в сравнение с 26 часа за S8 и 21 часа за iPhone 8 Plus.

В една област обаче, десетият юбилеен модел получава най-високата оценка сред тестваните модели и това разбира се е камерата. Сред предимствата му сайтът изброява също така OLED дисплея и системата за лицево разпознаване Face ID. Така в комбинираните резултати за ефективност на камерата, той получава най-високата оценка.

Като цяло обаче, Consumer Reports класира Galaxy S8/S8+ на първите две места, като препоръчани смартфони, главно заради живота на батерията, следвани по петите от iPhone 8 Plus и iPhone 8.
Source: BGiPhone